Edició 4.504 (des del 27/09/2007)
Edició 4.504 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 15 març 2019

Alessio Arena i el duet Gatticattivi posen l’accent italià a la programació d’aquest cap de setmana a Barnasants

El duet sard de guitarra espanyola Gatticattivi actua divendres 15 de Març a la Casa degli Italiani de Barcellona

Redacció.- Aquest dissabte 16 de Març, a les 21 h, Alessio Arena presenta el seu nou treball Atacama! (Primavera, 2019) al Centre Artesà Tradicionàrius. El disc, el quart d’aquest cantascrittore, és el fruit d’un treball itinerant que ha durat més de quatre anys i ha consistit en la recerca d’una nova identitat musical i d’un so que justifiqui el camí de retorn a casa. El napolità, que viu des de fa anys a Catalunya, presenta Atacama! com un planeta desconegut on la bellesa encara està per sembrar i la pluja, per caure.

Avançat durant l’últim Mercat de Música Viva de Vic, el disc s’ha gestat durant dues extenses gires per Xile i s’ha criat entre els eixos culturals d’Iquique, Nàpols i Barcelona. A l’àlbum, que fusiona cançó popular, denúncia social i resistència poètica, hi col·laboren el xilè Manuel García, la colombiana Marta Gómez, els napolitans Quartieri Jazz, els catalans Clara Peya i Hugo Arán, entre d’altres. En directe l’acompanyaran Marta Roma al violoncel, la trompeta, Víctor Martínez a la percussió i el cantautor italià Rocco Papía a la guitarra, bouzouki i charango, entre d’altres convidats sorpresa.

Un dia abans, divendres 15 de Març, a les 21 h, el duet Gatticattivi actuarà a la Casa degli Italiani di Barcellona. El duet format pels sards Carlo Doneddu i Caterinangela Fadda, veu i guitarra tots dos, proposa una volta al món de la guitarra espanyola des d’una perspectiva diferent, alimentada per una llarga amistat, una experiència musical extraclàssica i un amor per aquest instrument de corda. La volta ens trasllada de Sardenya a l’Amèrica Llatina.

Doneddu i Fadda van formar-se amb el mestre Armando Marrosu, deixeble del compositor i guitarrista Emili Pujol. Per a perfeccionar el domini de la guitarra espanyola, el duet va traslladar-se a Barcelona, on va poder aprendre del mestre Fernando Rodríguez. Tant Doneddu com Fadda componen per a projectes propis i aliens.

Totes dues propostes són fruit de la col·laboració de Barnasants amb el cicle de concerts Cose di Amilcare i el Club Tenco de Sanremo. Altres concerts de Cose de Amilcare són Talèa (22 de Març), i els ja celebrats d’Olden, Capurso & Papía, Claudio Battiloro, Peppe Voltarelli.

—–Escenaris

TRAPEZI, XII Fira del Circ de Catalunya, torna a Reus

16/05/2008
Escenaris

FiraTàrrega presenta el programa de Suport a la Creació 2014 amb una festa a Barcelona

04/04/2014
Exposicions

El TR3SC celebra el seu 10è aniversari reunint el sector cultural català

29/05/2016
Escenaris

El FITAG, el Festival de Teatre Amateur de Girona, tindrà lloc del 25 al 29 d’agost a Girona

06/08/2015