Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 22 octubre 2015

Albert Arribas (Centaure Produccions) guanya el novè Premi Quim Masó a projectes de producció teatral

L’espectacle s’estrenarà al Grec 2016 –Festival de Barcelona i posteriorment es veurà a Temporada Alta 2016

El jurat del Premi Quim Masó 2015 ha proclamat guanyador del novè Premi Quim Masó al projecte “F.R.A.U”. presentat per Albert Arribas i Centaure Produccions. “F.R.A.U” és l’escenificació del llibre Quadern del Frau d’Albert Balasch, que sortirà publicat per Edicions 62 durant aquesta temporada, i on Balasch ha recollit i reescrit tota la seva obra.

La proposta guanyadora és un espectacle de set hores sense pausa, estructurat en forma de «festival» i que combina sis «espectacles» autònoms amb moments parateatrals. Per Centaure Produccions “portar el “Quadern del frau” dalt de l’escenari és, potser, una manera assenyada de reflexionar sobre aquest festival de banalitats que el nostre segle XXI ha propiciat sota el nom de polítiques culturals”.

L’equip artístic estarà integrat per Albert Arribas (dramatúrgia i direcció); Mònica Almirall, Jordi Collet, Oriol Genís, Antònia Jaume, Marta Ossó i Albert Prat (intèrprets). Tots ells formen  Centaure produccions una companyia teatral que va néixer l’any 2013 i ha estrenat els espectacles “Vespres de la Beata Verge”, “El cant de la gorgona”, “Moro com a país”, “Sala de miralls” o “Selecció”. Aquesta temporada tenen previst estrenar “Licaó” i “Vergonya” eterna.

El projecte ha estat escollit entre un total de 25 propostes que optaven al premi en aquesta edició. El guanyador  rebrà una dotació màxima de 50.000 € i el muntatge s’estrenarà al Grec Festival de Barcelona 2016 per posteriorment veure’s a l’edició 2016 de Temporada Alta.

La proclamació del guanyador s’ha fet aquest vespre en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte, a la sala La Planeta, que ha comptat amb l’actuació musical de Mercè Martínez (veu), Andreu Gallén (piano) i David Bayés (contrabaix) que han interpretat fragments de l’espectacle “Cantar al desamor”.

Els altres dos projectes finalistes han estat “Jambo Bwana” de Manel Dueso i Almirall i “Realpolitik” d’Elies Barberà i de Carles Fernández Giua.

El jurat que ha avaluat els projectes presentats estava format per Xavier Albertí (director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Josep Domènech (Bitò Produccions), Josep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Joan Yago (guanyador de la vuitena edició dels Premis Quim Masó) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.

El Premi Quim Masó s’atorga amb periodicitat anual i és l’únic amb retribució econòmica al nostre país per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats.

El guardó, creat el 2006 en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó, és un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus  projectes i representar-los als escenaris del país. L’any passat el Premi va assolir el rècord de participació de les darreres edicions amb un total de 48 produccions teatrals presentades.

El Premi està impulsat per la família Masó,  l’empresa Bitò Produccions, la Llibreria 22 de Girona, el Grup Proscènium-Sala La Planeta, i l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona i compta amb el patrocini de laDiputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, Ribas-Àlvarez, Bitò Produccions, Grec – Festival de Barcelona i amb  la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”,  Grec Festival de Barcelona i Temporada Alta.

centaure produccionsf.r.a.upremi Quim Masópremisquim masóteatre

Cinema

“El cinema que veus a Sitges es queda amb tu per sempre”

24/09/2010
Música

Torna Nostaldisc Vol.2, la Fira del Disc i de la cultura del Rock’n’roll

27/04/2017 05:57
Música

Pascal Comelade, protagonista del concert de la Cobla Sant Jordi a L?Auditori

11/01/2011
Música

Horacio Fumero serà el contrabaixista de Raynald Colom a Jazz Pera

23/06/2010

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha realitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Redacció.- L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha realitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 […]