Edició 4.350 (des del 27/09/2007)
Edició 4.350 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 18 febrer 2019

Akelarre, de The Feliuettes, un espectacle de creació col·lectiva que reivindica el cabaret més provocador

L'espectacle compta amb la direcció de Miriam Escurriola, textos de Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Xavi Morató i Mireia Giró i música de Clara Peya, Arnau Tordera, Ariadna Cabiró i Gerard Sesé

Redacció.- The Feliuettes (Laia Alsina Riera, Maria Cirici i Laura Pau) retornen al cabaret més genuí, amb música, gamberrisme, reivindicació, comèdia i autoparòdia sobre el món que els ha tocat viure, sobretot, si ets dona. Experiències compartides i anècdotes d’una generació on diferents veus, tan femenines com masculines, a través dels textos i de la música, parlen de situacions vitals i universals.

La música, el cos i la paraula incisiva i irònica es trobaran en la seva màxima expressió de la mà de Míriam Escurriola en la direcció, amb textos i cançons de Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Xavi Morató, Mireia Giró, Gerard Sesé, The Feliuettes i Míriam Escurriola i música de Clara Peya, Arnau Tordera, Ariadna Cabiró i Gerard Sesé. Així, amb aquest espectacle, The Feliuettes ha volgut endinsar-se en una creació col·lectiva que sumi vivències. Un cabaret que viatja de l’humor blanc i ingenu al més negre i satíric a través de gèneres musicals com el pop, el cuplet, el jazz i el cabaret berlinès, entre d’altres.

Segons Míriam Escurriola “la música, la barreja de llenguatges, la irreverència, el joc amb el metateatre, el trencament de la quarta paret, la provocació, la sàtira i la identitat contestatària del cabaret ens arriben vius i combatius fins el nostre moment present. Avui podem seguir eixamplant l’escletxa a la llibertat i l’experimentació que obre el cabaret des de fa més d’un segle.”

The Feliuettes és una companyia de tres dones que fan humor i canten. En aquesta última creació, i amb una perspectiva de gènere, es proposa reflexionar sobre la vida quotidiana, l’entorn laboral, la gestació i l’embaràs, l’amor romàntic, el sexe, les pors i les fortaleses d’aquestes tres dones performers, que alhora són universals i compartides amb dones i homes.

La companyia compta amb aquest gran equip per teixir un espectacle divertit i combatiu, un cabaret on trobarem molt d’humor negre, faula idiota i perversa, el kitsch, l’absurd, l’stand up comedy, l’esperit punk…ingredients que serviran per parlar amb llibertat del món que els ressona.

The Feliuettes són les actrius i cantants Maria Cirici, Laia Alsina Riera i Laura Pau, totes elles amb una extensa trajectòria. Com a companyia, formada al 2015, van estrenar l’espectacleThe Feliuettes, que va fer dues temporades El Maldà. Van formar part de l’espectacle La Pols i l’Era, un concert ideat per Guillamino, Oriol de Balanzó i Òscar Dalmau que revisitava la música ye-yé catalana i que va estrenar-se a L’Auditori de Barcelona i a Canet Rock. Han treballat amb el grup de rock Obeses per a l’espectacle Verdaguer, ombres i maduixes, al Teatre Romea. L’any 2017 estrenen el seu segon espectacle Cobi, Curro i Naranjito, un show que revisita temes dels 80-90, a la Sala Muntaner. I l’estiu de 2018 van representar l’espectacle Hop!era, de Jordi Purtí i Toni Albà en una producció del Théâtre Edouard VII de Paris.

Akelarre, dirigit per Miriam Escurriola (Limbo, Cia. Les Impuxibles, Teatre Gaudí, Firatàrrega 2016 i Sala Beckett 2017, i Com Panys. 10 anys del Brossa Quartet de Corda dins el Festival Grec 2016 al Mercat de les Flors, entre d’aItres) és una producció d’El Maldà i es podrà veure a la sala de l’11 de març al 13 d’abril.Exposicions

Vint-i-cinc petits testimonis de la transformació del país

24/05/2009 1:34''
Música

La cuina de Víctor Quintillà i la música de Jazz Machín tanquen avui la 8a edició del Gastromusical

04/08/2014
Tendències

Oberta la nova convocatòria del Premi de Pintura 2013 Fundació Vila Casas

07/01/2013
Tendències

Els més petits podran experimentar amb els efectes visuals del cinema en la darrera jornada del b’Ars

31/05/2015