Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 24 desembre 2020
Inventions_c_Tristán-Pérez-Martín

La companyia de dansa contemporània Mal Pelo ha estrenat Inventions

El grup establert a Celrà retorna als escenaris amb aquesta nova producció

Redacció.- La companyia de Celrà de dansa contemporània ha portat aquest mes de desembre l’obra Inventions al festival Temporada Alta, la tercera i penúltima entrega del Bach Project, un espectacle que fusiona el classicisme de les obres del compositor amb l’espai, en aquest cas al monestir de Sant Pere de Galligants.

La companyia de dansa contemporània establerta a Celrà retorna als escenaris amb aquesta nova producció titulada Inventions. Després de 16 anys submergida en l’univers estètic de Bach, la companyia Mal Pelo encamina el final d’aquest viatge amb la que serà la penúltima entrega de la tetralogia Bach Project. Inventions és doncs la tercera part d’aquest projecte que va començar amb el solo Bach (TA05) i el septet On Goldberg Variations / Variations (TA19) i que acabarà amb Highlands al Mercat de les Flors el 2021.

Aquest espectacle marida el classicisme de les obres del compositor barroc amb la modernitat de l’espai i el moviment. L’espai pren molta importància en aquesta recerca escènica, que té com a objectiu explorar com es desenvolupa la sonoritat a cadascun dels espais en què es presenta la peça.

Dirigit per María Muñoz i Pep Ramis, el muntatge es podrà veure a diferents escenaris de Catalunya.

Mal Pelo

L’any 1989, María Muñoz i Pep Ramis funden la companyia de dansa Mal Pelo. Des de l’inici, el grup ha basat el seu treball en una recerca constant de llenguatges. D’aquesta travessia de llenguatges naixeran unes propostes escèniques arrelades en una transversalitat nítida, senzilla i a el mateix temps profunda. Durant els seus primers anys, la companyia realitza nombroses gires (Europa, Orient Mitjà, EUA i Amèrica Llatina), activitat que combina amb períodes de creació en diversos països. Aquesta itinerància provoca un intercanvi d’idees, tècniques i mètodes de treball amb altres creadors que farà que la companyia potenciï la seva recerca artística. Mal Pelo inicia un camí paral·lel a través d’un nou projecte: L’animal a l’esquena, un centre de creació i investigació a la població gironina de Celrà.

La companyia ha rebut, entre altres premis, el Premi Nacional de Dansa 2002 atorgat per la Generalitat de Catalunya per l’espectacle L’animal a l’esquena i per la iniciativa de el centre de creació de Celrà amb el mateix nom., també ha rebut el Premi Nacional de Dansa 2009 / Modalitat de creació atorgat per l’INAEM-Ministeri de Cultura en reconeixement a la trajectòria de la companyia en l’àmbit de la creació coreogràfica i en l’obertura de nous camins en la dansa contemporània.

 

 

 

 Música

Joan Dausà i els Tipus d’Interès

03/04/2012
Música

El festival Emergent porta les arts en viu a diferents pobles del Gironès

28/06/2017
Música

Sherpah presenta el seu nou disc el dilluns dia 31 a la sala Stroika de Manresa

27/10/2011
Escenaris

Les Impuxibles escenifiquen el patiment mental amb música, dansa, text i llengua de signes a ‘Suite TOC núm 6’

19/03/2019

Entitats de l’audiovisual i la cultura reclamen als partits que apliquin 10 mesures per normalitzar i enfortir el sector en català

Adverteixen que l'audiovisual "ha estat abandonat durant 10 anys malgrat ser un sector cultural estratègic i un instrument de normalització lingüística"

Redacció.- La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació […]