Edició 4.627 (des del 27/09/2007)
Edició 4.627 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 6 octubre 2018

L’edició 2018 del Guardó Internacional Pau Casals ja té finalistes

L’audició final durant la qual s’escollirà el guanyador del Guardó se celebrarà el dilluns 26 de novembre

Redacció.- L’edició 2018 del Guardó Internacional Pau Casals per donar suport a joves violoncel·listes que organitza i atorga la Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) ja té finalistes. Els finalistes són: Amarilis Dueñas Castan (Valladolid), Lluc Pascual Sarret (Térmens, Lleida), Carla Conangla Oliveras (Sant Cugat del Vallés), Isabel García Castro (Toledo), Weng-Teng Chang (Taiwan, Xina), Johannes Gray (Chicago, EUA).

Els sis joves estudiants de violoncel han estat escollits entre les diverses de candidatures rebudes d’arreu del món que, des del passat 3 d’abril i fins al 15 de juliol d’aquest any, han sigut remeses a la Fundació. Els finalistes tenen fins a 22 anys d’edat, són estudiants de grau superior de violoncel o l’han aprovat ja, i provenen de països membres de la Unió Europea, Andorra, Puerto Rico i Uruguai (novetat d’aquest any), possible gràcies a un acord de col·laboració institucional amb el país llatinoamericà.

Igualment, per optar al Guardó, tots els candidats van haver de presentar el seu currículum acadèmic i artístic, un assaig personal expressant la seva motivació i un vídeo interpretant extractes de tres peces diferents per a violoncel sol.

El jurat d’aquesta edició està presidit per Marta Casals Istomin, vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals, i integrat per violoncel·listes de gran prestigi internacional: Marc Coppey, Alban Gerhardt, Frans Helmerson i Arnau Tomàs. Bernard Meillat, membre de la Comissió Assessora Internacional de la Fundació Pau Casals i director artístic del Festival Pau Casals, n’és el secretari.

Audició final i entrega del Guardó
L’audició final durant la qual s’escollirà el guanyador del Guardó se celebrarà el proper dilluns 26 de novembre a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Les audicions seran obertes i d’accés gratuït per a tots els públics i s’emetran en streaming.

Durant tot el matí i en una sessió oberta al públic, els aspirants al Guardó interpretaran durant 30 minuts peces de violoncel sol i d’altres amb acompanyament de piano davant del jurat. Acabades totes les interpretacions, serà el moment de la deliberació del jurat i de la posterior entrega dels premis.
El Guardó consta d’un assessorament musical als guanyadors per part de la Fundació Pau Casals i dels membres del jurat i de la promoció artística dels guardonats mitjançant la programació d’interpretacions en espais i ocasions singulars.

La dotació econòmica per el perfeccionament dels estudis del guardonat és de 18.000 euros i de 6.000 euros per a un possible accèssit. El jurat també pot atorgar algunes mencions d’honor als finalistes.

Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes
La Fundació Pau Casals, establerta per Pau i Marta Casals l’any 1972, va crear la Beca Pau Casals, l’any 1984. Al llarg d’aquests 34 anys, un nombre important de joves violoncel·listes de Catalunya i la resta d’Espanya, Andorra i el Sud de França hi han pogut participar i gairebé una cinquantena d’ells han rebut el suport de la Fundació. Amb la convocatòria del 2016, el Guardó va adquirir un caràcter internacional.Tendències

Es presenta el primer Rànquing de Mitjans de Comunicació Digitals en Català

16/02/2012
Tendències

V.I.T.R.I.O.L.: Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidade

10/01/2010
Cinema

La comèdia negra que representarà a Argentina als Òscars, “Relatos salvajes”

18/10/2014

Tordera acull la 32a Fira Mercat del Ram

02/04/2009