Edició 4.431 (des del 27/09/2007)
Edició 4.431 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 11 novembre 2016

La Fura dels Baus reinterpreta la partitura original de la Cantata dels camperols de Bach

La companyia presentarà la versió furera i lliure de la ‘Cantata de los Camperols’ de Bach al Teatre Josep Mª de Sagarra

Redacció.- La Fura dels Baus segueix presentant la seva interpretació lliure de la partitura original de la Cantata dels camperols de Johann Sebastian Bach. Així, el nou espectacle, Free Bach 212, s’estrenarà demà a Santa Coloma de Gramenet, al Teatre Municipal Josep Mª de Sagarra. Encara es poden adquirir entrades a través d’aquest enllaç.

La reinterpretació de la Cantata dels camperols, amb direcció i guió de Miki Espuma i David Cid, compta també amb la batuta musical de Pavel Amilcar, Thor Jorgen i el mateix Escuma. El treball musical de la direcció s’ha basat en fer una reinterpretació de l’obra de Bach a partir de criteris històrics que els han permès conèixer com s’interpretava la música de l’època. Per transportar l’obra en el temps i aportar-li caràcter actual els directors han barrejat el barroc amb músiques electròniques i flamenc. Malgrat la preestrena a Vic comptava amb Ginesa Ortega com a cantaora, la prometedora Mariola Membrives és qui ocupa aquest paper al repartiment final de l’espectacle.

Una versió lliure de la Baukernkantate BWV.212 de JS Bach. Un convit atemporal. Burlesc i humorístic. La crítica social. La invitació als plaers més mundans. En conjunt, són conceptes que semblen de com llunyans a les expressions musicals d’èpoques remotes. Com les trobades entre diferents disciplines i estils de musicals, els camins creuats que amalgamen discursos aparentment contrastats en un sol moviment.

La Fura dels Baus i Divina Mysteria atenen com comensals reservant noves creus interdisciplinaris, on les músiques electròniques, la imatge multimèdia, el flamenc i una poètica contemporània de l’espectacle volen resignificar al públic actual: un precepte atemporal i inherent a la Cantata dels camperols BMW 212, el de commoure i delectar sense barreres ni limitacions.Cinema

Pere Vilà està preparant el rodatge de La lapidació de Sant Esteve

19/05/2010 06:56
Lletres

Mollerussa acull el IV Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana

04/05/2009
Escenaris

?Les nenes no haurien de jugar a futbol?, al Versus Teatre

12/06/2010
Cinema

“Maps to the stars”, de David Cronenberg, amb Julianne Moore i John Cusack

06/03/2015