Edició 4.163 (des del 27/09/2007)
Edició 4.163 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 27 juliol 2013

2ª edició de la Mostra Cinema Alemany Contemporani a la Filmoteca

La mostra començarà el 10 d’octubre de 2013 i acostarà al públic el cinema alemany més interessant de l’actualitat.

 

Els títols seleccionats per aquesta segona edició de la Mostra Cinema Alemany Contemporani van des de directors consagrats com Hans-Christian Schmid, Christian Petzold, Dominik Graf, Nina Grosse, Christoph Hochhäusler i Robert Thalheim, fins a pel·lícules de talents emergents.

Hi haurà films sobre assumptes polítics del passat recent, com el conflicte de Kosovo -Die Brücke am Ibar (El puente sobre el río Ibar)- i el terrorisme del grup RAF a Alemanya – Das Wochenende (El fin de semana). També hi haurà espai per la comèdia, amb la pel·lícula Eltern (Padres), que retrata amb un humor subtil les noves constel·lacions de les famílies en el món actual, i l’òpera prima Kohlhaas, que s’apropa amb un humor irreverent al clàssic literari homònim, narrant la història d’un rodatge accidentat i ple de sorpreses.

El cicle presenta, a més a més, cine documental, amb un film que indaga en la obra del pintor expressionista Max Beckmann i ofereix una programació especial per als amants del cinema policíac, amb la projecció de la trilogia Dreileben, que s’apropa a un crim des de tres angles diferents.

Totes les pel·lícules es projectaran en versió original amb subtítols en castellà i diversos directors vindran a presentar personalment els seus films davant del públic.

La Mostra de Cinema Alemany Contemporani va nèixer el 2012 amb la voluntat d’instaurar-se al calendari de la ciutat de Barcelona per poder portar el millor cinema del país germànic al públic local. Després de l’exitosa primera edició, on va presentar deu pel·lícules que van conquistar el públic barceloní, el Goethe-Institut i la Filmoteca tornen a apostar pel cinema alemany durant la tardor barcelonina.

 

 

 Escenaris

Temporada Alta tanca la seva XXII edició amb dos grans èxits de la cartellera barcelonina: Barcelona de Pere Riera i Adreça Desconeguda amb Lluís Homar i Eduard Fernández

05/12/2013
Escenaris

‘Ausencias’ basat en els contes de Cristina Fernández Cubas de Jordi Oriol i Daniela Feixas

29/05/2018

Vilafranca estrena festival d’estiu amb ESTIVAL

26/07/2015
Cinema

“Lara love”, d’Eva Duran, guanya el IV Concurs Smart Films Girona

05/10/2015