Edició 4.437 (des del 27/09/2007)
Edició 4.437 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 11 febrer 2015

24 curts europeus a competició al XVII FEC Festival Europeu de Curtmetratges

El FEC 2015 programarà 24 curts europeus a competició i reunirà a Reus a bona part dels seus realitzadors, que competiran per diversos premis en metàl·lic

El FEC Festival, Festival Europeu de Curtmetratges és un festival de cinema dedicat als curtmetratges de ficció europeus i celebrarà la seva XVII edició a Reus de l’11 al 15 de març.

El FEC Festival té una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, i un seguit de seccions i activitats paral·leles. Però, sobretot, el FEC Festival es defineix com un lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema, on la majoria dels realitzadors seleccionats presenten els seus films i comparteixen la seva experiència.

Aquest any s’han inscrit al FEC Festival uns 2.500 curtmetratges europeus, i el comitè de selecció n’ha fet una curosa tria de 24 films de 12 països que competiran per aconseguir els premis del FEC. Tots els realitzadors han estat convidats al festival i la majoria presentaran els seus curts a les sessions a concurs i compartiran la seva experiència amb el públic durant els dies del certamen.

Panorama reuneix curtmetratges inscrits a competició que no han estat seleccionats per a concurs però que destaquen per la seva qualitat. Tot i no competir, els 14 films seleccionats formen part del catàleg del FEC Festival i opten al Premi del Públic.
 
Panorama CAT és una secció que reuneix curtmetratges amb les mateixes característiques que la secció Panorama i que tenen, a més, producció i/o direcció catalana. En el FEC Festival 2015 la secció Panorama CAT compta amb 10 films.

El FEC Festival programa també altres seccions paral·leles com la Retrospectiva Curtocircuito o la Retrospectiva FEC i sessions i activitats dedicades a públics específics com l’Aula de cinema (per estudiants de batxillerat), el concurs Microfilms (per cineastes amateurs), la sessió Drugmetratges (pels joves de Reus), la jornada sobre curtmetratges Disseccions (per estudiants i professionals del cinema) i el taller Minicurts i la sessió infantil (per als més petits).

A més el FEC Festival reuneix als directors, públic i estudiants de cinema a l’espai Nice to meet you i ofereix als professionals acreditats la possibilitat de visionar una selecció de 270 curtmetratges registrats aquest any al festival a l’espai Minimarket.
  

> Informació complementària

cinema europeucurtmetratgesFEC Festivalreus

Música

Pj Harvey, Banc de Proves i Oktoberfest

28/09/2011
Escenaris

Ester Formosa i Miquel Gòrriz reten homenatge a l?Òpera de tres rals? de Bertolt Brecht i Kurt Weill

19/03/2010
Música

Lleida es prepara per al ‘The Best On’ més internacional

13/11/2017
Música

El Concert de Sant Esteve serà un cant a la pau amb el tradicional contingut nadalenc

24/12/2014