Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 27 maig 2020

La 13a edició de Litterarum Móra d’Ebre se celebra en versió digital del 28 al 31 de maig

La fira inclourà com a activitats destacades la Fira del llibre ebrenc i Litterarum petit

Redacció.- La 13a edició de Litterarum se celebrarà en versió digital del 28 al 31 de maig. A causa de la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia, els organitzadors han hagut de repensar el format en poques setmanes per tal d’oferir a programadors i espectadors més de vint activitats que seran sempre en rigorós directe. Aquesta fórmula permetrà que Litterarum Móra d’Ebre es refermi com a espai de referència i descoberta dels espectacles literaris en llengua catalana dins del domini lingüístic del català.

El format digital oferirà tastos d’uns 30 minuts en comptes dels espectacles integrals. Alguns dels noms que hi participen són Josep Pedrals, Arnau Colom, Marta Elka, Patrícia Caicedo, Marina Mulet, Manuel Ruiz o Toni Gomila, entre molts d’altres. En acabar cada actuació, els programadors podran adreçar preguntes sobre l’espectacle als artistes. El mateix format s’aplicarà a la programació infantil que sota el paraigua de Litterarum petits permetrà gaudir de tastos d’espectacles.

L’acte virtual d’inauguració del festival tindrà lloc en directe des de https://www.litterarum.cat/ el proper dijous 28 de maig a les vuit del vespre. Hi està prevista la intervenció del director de Litterarum Móra d’Ebre, Albert Pujol; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà; l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Pinyol i l’alcalde d’Albinyana com a convidat d’honor, Quim Nin. Tancarà l’acte la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Any Josep Carner i Any Joan Perucho
Les dues commemoracions impulsades per la Institució de les Lletres Catalanes, l’Any Josep Carner i l’Any Joan Perucho, tindran un paper important dins la programació de Litterarum. El dia de la inauguració de la fira hi intervindran el Sr. Quim Nin, alcalde d’Albinyana, població d’estiueig de Joan Perucho, el Sr. Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i el Sr. Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre, municipi on se celebra la fira i en el qual Perucho també va passar part de la seva vida.

Els espectacles sobre aquestes commemoracions seran els següents:

– Dijous 28 de maig (16.30 h) “ El mèdium”, de Josep Pedrals, a partir de textos de Joan Perucho (45 min – Adults – En directe – Accés exclusiu programadors i artistes acreditats.

– Diumenge 31 (11 h), dins Litterarum petits, s’oferirà un tast de l’espectacle “Botànica oculta”, d’Arnau Colom, també inspirat en textos de Perucho (45 min – Familiar – Obert – En directe a www.litterarum.cat).

– Divendres 29 (12 h) Gemma Abrié i Manu Sabaté, a partir de textos del “Bestiari”, de Josep Carner (45 min – Familiar – En directe a www.litterarum.cat. Accés exclusiu programadors).

– Divendres 29 de maig (20 h) “Lectura i comentari de fragments del Nabí”, a càrrec de Víctor Obiols.

Altres dades clau de Litterarum Móra d’Ebre 2020

10 espectacles literaris, de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.
2 tastos d’espectacles exclusius per a públic professional.
3 tastos d’espectacles per a escolars i públic familiar.
5 taules rodones i debats.
3 sessions amb recomanacions de llibres.
11 escriptors en els espectacles literaris.
Organització i informació pràctica
La 13a edició de Litterarum Móra d’Ebre està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes com a principals impulsores. També hi organitzen activitats la Fira del Llibre Ebrenc, l’Institut Ramon Muntaner, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Hi col·laboren la Diputació de Tarragona i l’Institut Ramon Llull. El patrocinador principal és SOREA.

 Escenaris

Scholastici Bufones, una adaptació lliure de L’escola de bufons de Michel Guelderode

13/05/2013
Escenaris

La Fira Mediterrània, la gran cruïlla de cultures

18/05/2013
Videoclips

Cigarrets

19/06/2011 03:32
Exposicions

Samuel Aranda repassa els seus 20 anys de carrera en una exposició inèdita amb més de 100 imatges, i imparteix un taller sobre com construir un projecte de fotografia documental

12/07/2018

El Teatre Auditori de Granollers acull la projecció d’Assedegats, dirigida per Oriol Broggi

Una projecció en directe del nou espectacle de La Perla 29, amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona

Redacció.- El proper dilluns 13 de juliol a les 19.30 h es podrà veure a la pantalla de la Sala Gran del Teatre, en streaming, des de la Biblioteca de Catalunya, l’obra Assedegats, l’últim muntatge de La Perla 29, en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona. El Teatre Auditori projectarà la funció en directe del 13 de […]